Wijnblog Alles over wijn

Twee top wijntips voor de feestdagen!

Wijn en spijs tip voor de feestdagen

De wijntip voor de feestdagen! Die heeft natuurlijk alles te maken met Champagne, Cava of Prosecco. In bredere zin van het woord, een bubbelwijn.


Tip #1: Een droge bubbelwijn voor het kerstdiner!

Laten we eerst beginnen met kerst. Je kent het wel, een week voorbereidingen getroffen, 2 dagen in de keuken gestaan met als eindresultaat; de hele tafel vol met al jouw lekkere eten. Om jouw gasten nog meer en beter te laten genieten van jouw heerlijke bereide gerechten heb ik de tip! Begin je kerstdiner met een droge bubbelwijn, zonder een gerecht of hapje. Het is niet alleen een feestelijke start van de avond, maar het koolzuur in de wijn zorgt er namelijk voor dat de eetlust opgewekt wordt. Ideaal dus voor een lange avond tafelen!


Tip #2: Een zoete bubbelwijn tijdens Oud & Nieuw!

En dan na zo’n spetterend kerstdiner wil je natuurlijk knallend het jaar uit. Op oudejaarsavond, gezellig met vrienden en familie, sterretjes en oliebollen wordt er om 12 uur natuurlijk ook een bubbelwijn open geknald. De tip voor Oud & Nieuw is dan ook om, in tegenstelling tot de droge bubbelwijn met Kerst, een zoetere bubbelwijn te ontpoppen. Dit gaat namelijk perfect met de smaak van de oliebollen. 


We hopen dat iedereen een spetterend, gezellig en vooral gezond het nieuwe jaar in gaat!


Liefs,

Linda & Isabelle