Wijnblog Alles over wijn

Wijn liefde en passie!

Wijnkennis opdoen met een cursus

Ik ben Linda en de vinoloog oftewel de wijn expert van ons twee. Deze passie is ontstaan doordat ik in positieve zin naar de fles gegrepen heb. In de financiële crisis was ik net afgestudeerd en kon ik geen baan vinden in mijn vakgebied als Bedrijfskundige. Super balen, want ik kon op dat moment niks met de kennis doen waar ik jarenlang hard voor had gestudeerd. Bij de pakken neer te gaan zitten zit niet in mij en ik vond een nieuwe uitdaging. Dit doordat ik, samen met mijn moeder en tante, besloot een wijncursus te starten. Een aantal cursussen en studies later was ik naast Bedrijfskundige ook nog eens vinoloog!


Ik besloot mijn droom achterna te gaan en heb vele proeverijen gegeven. Waar ik expert in ben is wijn en spijs combi’s. Mensen laten verbazen met hun eigen kunnen vind ik echt fantastisch om te doen. De wereld van wijn wordt vaak als moeilijk ervaren en daarom heb ik samen met mijn zus het doel om dit stigma te doorbreken. Ons doel is namelijk om de wijnwereld voor alle vinoleken toegankelijk en begrijpelijk te maken op een leuke en gezellige manier. 

Als ik onze presentaties oefen of onze video’s opneem en te veel wijntermen gebruik dan roept zij; STOP! TE MOEILIJK, DIT MOET JE EENVOUDIGER UITLEGGEN!!! Deze kritische blik zorgt ervoor dat je bij onze proeverijen en cursussen alles eenvoudig en duidelijk wordt uitgelegd. Daarbij vinden wij het heel belangrijk dat onze proeverijen en cursussen laagdrempelig en leuk zijn. Ik heb al veel proeverijen gegeven en ik kreeg vaak de feedback dat mensen het heel gezellig vonden en op het gebied van wijnstijlen en smaak in een korte tijd echt wat opgestoken hadden en minder onzeker waren bij het kiezen van wijn bij een slijter of in een restaurant. Daar krijg kreeg ik zo veel energie van dat ik, samen met Isabel, besloten heb om mijn kennis op leuke en laagdrempelig manier te delen.

Liefs,

Linda