Dry january tips en voordelen (2022)

Het jaar 2021 is afgesloten en je begint met goede voornemens aan 2022. Één van jouw voornemens is om aan Dry January te doen. Wellicht dat dit voor jou de eerste keer is, maar wij helpen je er doorheen! Dat is niet zo gek, want in 2013 werd dit fenomeen pas voor het eerst gestart in het Verenigd Koninkrijk met 4.000 deelnemers. Er is geschat dat er in 2020 4 miljoen mensen over hele wereld de eerste maand van het jaar nuchter door kwamen. Niet raar dus als jij voor het eerst meedoet en vragen hebt, zoals;

  • Wat is Dry January?
  • Waarom doe je Dry January? 

  • Wat doet Dry january met je?

Wij geven je 4 Dry January tips om de maand gemakkelijker door te komen en de 4 belangrijkste voordelen, van een alcoholvrij begin van het jaar, voor jouw gezondheid. 


Tot slot, op vrijdag 21 januari om 19.45 geeft Linda een gratis webinar over hoe (alcoholvrije) wijn gemaakt wordt en deelt zijn de belangrijkste tips voor het proeven van (alcoholvrije) wijn.


Klik op de groene knop om je aan te melden.

50%
Vul hieronder de gegevens in!
Wij sturen je informatie over de alcoholvrije wijnproeverij
Gratis aanmelden!

Dry January 4 tips

De feestelijke en alcoholrijke decembermaand is net achter de rug en dan is een een alcoholvrije maand wel even wennen. Hieronder 4 tips die jou gaan helpen om de maand door te komen.


1. Haal het alcoholvrije alternatief van jouw drank in huis

 De laatste jaren is de diversiteit aan 0.0% bieren, wijnen en sterke dranken explosief gegroeid. Daardoor is er tegenwoordig voor bijna elke alcoholische drank een goed alternatief. Als je jouw favoriete alcoholvrije alternatief in huis hebt wordt het voor jou gemakkelijker om niet aan de alcohol te gaan op de momenten dat jij snakt naar een borrel.


2. Zoek een alcoholvrij maatje in jouw omgeving

 Net als bij sporten werkt het beter om samen met iemand af te spreken om aan Dry January te doen. Je gaat samen de challenge aan en dus kun je elkaar steunen en pushen op moeilijke momenten. Het wordt nog makkelijker als je een groepje mensen om je heen verzamelt die met je mee doen.


3. Vermijd plaatsen waar alcohol impulsen op de loer liggen

 Laat Corona voor 1x in je voordeel werken en vermijd mensen en plaatsen waarmee of waar jij normaal gesproken alcohol drinkt. In plaats daarvan zoek alternatieve gezonde activiteiten of plekken. Dat zorgt er niet alleen voor dat je geen alcohol impulsen krijgt, maar helpt je ook direct om fitter en gezond te blijven.


4. Ga ook fysiek aan de slag

Het drinken van alcohol komt in veel gevallen voort uit verveling. Zeker in tijden van Corona is het gemakkelijk om op de bank te ploffen, Netflix aan te zetten en uit gewoonte een borreltje te pakken. In plaats daarvan; ga eens een rondje buiten (hard)lopen. In de frisse maand januari zal je merken dat je na een wandeling of rondje hardlopen eerder trek hebt in thee dan in een koude borrel.

Dry January 4 voordelen

En wat levert een nuchtere maand nou eigenlijk op? Wij hebben de 4 belangrijkste voordelen van Dry January op een rijtje gezet.


1. Je valt af

 Alcohol bevat van zichzelf veel calorieën. Het is niet onwaarschijnlijk dat je de decembermaand in deze lockdown al drinkend en etend bent doorgekomen. Doordat je in de maand januari minder gaat eten en besloten hebt om niet te drinken ga jij 100% zeker afvallen.


2. Je slaapt beter

Na een avondje stevig drinken val je vaak snel in slaap, maar je slaapt wel minder diep en dus onrustig. Alcohol heeft een nadelig effect op de kwaliteit en de lengte van de slaap. Doordat jij een maandje niet drinkt, zul je ervaren dat je beter slaapt waardoor je frisser opstaat. Dit zorgt ervoor dat je fitter en scherper bent en je overdag beter kunt concentreren.


3. Je verbetert je weerstand

Alcohol verlaagt je weerstand, waardoor het de kans op een griep of verkoudheid toe neemt. Door aan Dry January te doen zorgt jij er dus automatisch voor dat je weerstand verhoogd. Zodra de lockdown opgeheven wordt is jouw weerstand dus verbeterd. Ideaal toch? 


4. Je verbetert je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen

Met elke dag dat jij het langer volhoudt om alcoholvrij door het leven te gaan zal jouw zelfvertrouwen om Dry January vol te houden groeien. Jouw doorzettingsvermogen krijgt bij elke week dat jij niet drinkt een extra boost. Als de maand dan eindelijk om is en jij nog steeds niet gedronken hebt, voelt dit als een overwinning. En ineens lijkt het of je andere uitdagingen in je leven ook makkelijker kunt overwinnen.